GRADUATES OF ARCHITECTURE
Nat & Ryan (4 of 64).jpg

G HOUSE

G HOUSE

G HOUSE

NORTH PERTH | WA | COMPLETED 2016

 

At under 350m2, and being a triangular shape with a narrow 6m frontage, the shape of the block posed an interesting challenge. The low-height exposed concrete over the entry door accentuates the open void over the stairwell to the second floor The double-height glass dining atrium then lifts the space further and floods the open-plan kitchen and living spaces with light.

Given these constraints, we pushed ourselves to maximise access to light and air, to create a very open, spacious atmosphere throughout. The salvaged, heritage red brickwork that emerges from the ground floor is heavily textured and plays beautifully against the sleek lines of the charcoal Maxline cladding above. These raw, industrial materials continue internally with black steel details and exposed concrete floors further complimented by high ceiling recesses. Crisp white walls throughout and Carrara marble offset the vivid light to create a clean, sophisticated look that is at once contemporary and timeless. The clean atmosphere of the G house is softened through the layering of blonde timber throughout the design. It emerges as pockets of tactile warmth on the exterior facade, main entry door and interior upstairs floors.

Nat & Ryan (10 of 64).jpg
Nat & Ryan (13 of 64).jpg
Nat & Ryan (15 of 64).jpg
Nat & Ryan (19 of 64).jpg
Nat & Ryan (33 of 64).jpg
Nat & Ryan (35 of 64).jpg
Nat & Ryan (42 of 64).jpg
Nat & Ryan (52 of 64).jpg
Nat & Ryan (60 of 64).jpg
Nat Ryan (20 of 23).jpg
Nat Ryan (19 of 23).jpg